Trianum

Biologische oplossing voor bodemziekten


Biologische bestrijding van ziekten en plagen neemt in de land- en tuinbouw een belangrijke plaats in. Resistentie tegen en beperking van het aantal chemische gewasbeschermingsmiddelen zijn een belangrijke reden waarom biologische bestrijding steeds vaker toegepast wordt. Bovendien zijn er strenge eisen verbonden aan de residu levels.

Klik hier voor meer informatie!

Biologisch waar het kan
Reden waarom biologische bestrijding altijd eerste keuze is. ‘Biologisch waar het kan, chemisch waar het moet’, is het devies voor bedrijven die telen met geïntegreerde gewasbescherming. Steeds meer telers streven zelfs naar volledige biologische bestrijding van ziekten en plagen.

Oplossing in de bodem
Voor veel plagen is een biologisch antwoord. Dit geldt lang niet altijd voor het indammen van bodemziekten. Pythium, Fusarium, Rhizoctonia en Sclerotinia worden vaak nog bestreden met chemische gewasbeschermingsmiddelen. Resistentie en residuen maken het wenselijk ook hier naar alternatieven te zoeken. De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat de oplossing in de bodem ligt.  Gezond bodemleven zorgt ervoor dat planten beter groeien en maakt ze weerbaarder tegen onder- en bovengrondse ziekten. Nuttige bacteriën en schimmels maken deel uit van dit bodemleven.

Trianum versterkt plant
Een bekend voorbeeld is Trianum, dat sporen bevat van de nuttige schimmel Trichoderma harzianum stam T-22. Als Trianum op de juiste manier wordt toegepast, ontwikkelen zich schimmeldraden die met de wortels meegroeien en langdurig bescherming bieden.
Daardoor is de plant beter bestand tegen schimmelziekten. Bovendien versterkt Trianum de plant en bevordert het de groei.  Trianum is  met de meeste chemische middelen te combineren en past daarom binnen de geïntegreerde gewasbescherming. Maar juist ook in de biologische teelt kan Trianum met zijn preventieve werking een belangrijke bijdrage leveren.

Meer informatie

Meer weten? Lees hier meer over de werking en voordelen van het gebruik van Trianum voor uw specifieke gewas. Direct contact met een expert? Bel of mail naar Koppert Biological Systems, tel. 010-5140444 of info(at)koppert.nl Voor meer informatie over biologische bestrijding, zie www.koppert.nl

De producten van Koppert Biological Systems zijn bestemd voor gebruik in de professionele land- en tuinbouw.