Trianum

Afhankelijkheid chemische bestrijding van bodemziekten

Trianum maakt plant beter bestand tegen bodemziekten


Bodemziekten als Pythium, Fusarium, Rhizoctonia en Sclerotinia zijn een probleem in veel gewassen. Ze zorgen voor schade aan de plant en verspreiden zich gemakkelijk. Chemische bestrijding is dan een veelgebruikte methode om verdere aantasting van het gewas te voorkomen. Toch is uitval van planten niet altijd te vermijden.

Klik hier voor meer informatie!

Binnen een geïntegreerd gewasbeschermingssysteem wordt chemische bestrijding alleen toegepast als biologische alternatieven niet bestaan of de plaag/ziekte uit de hand loopt. Toenemende resistentie tegen chemische gewasbeschermingsmiddelen en voedselveiligheid liggen aan dat systeem ten grondslag.

Nuttige schimmel
Reden waarom de focus de laatste jaren steeds meer komt te liggen op het voorkomen van ziekten in plaats van chemisch bestrijden. Een bekend voorbeeld is Trianum, dat sporen bevat van de nuttige schimmel Trichoderma harzianum stam T-22. Als Trianum op de juiste manier wordt toegepast, ontwikkelt deze schimmeldraden die met de wortels meegroeien en langdurig bescherming bieden.

Sterke plant

Daardoor is de plant beter bestand tegen schimmelziekten. Afhankelijkheid van chemische bestrijding neemt daardoor sterk af. Bovendien versterkt Trianum de plant en bevordert het de groei.  Trianum is uitstekend integreerbaar met de meeste chemische gewasbeschermingsmiddelen. Door chemische fungiciden te combineren met Trianum kan het beste resultaat tegen diverse bodemziekten worden verkregen.

Meer informatie

Meer weten? Lees hier meer over de werking en voordelen van het gebruik van Trianum voor uw specifieke gewas. Direct contact met een expert? Bel of mail naar Koppert Biological Systems, tel. 010-5140444 of info(at)koppert.nl

De producten van Koppert Biological Systems zijn bestemd voor gebruik in de professionele land- en tuinbouw.