Trianum

Nuttige schimmel beschermt en verbetert kwaliteit


Bescherming tegen bodemziekten en een sterke, gezonde plant. Nodig: een schimmel. Een nuttige welteverstaan. Bekend onder de naam Trichoderma harzianum, stam T-22. Een mond vol voor een organisme dat even simpel als doeltreffend werkt. Trianum bevat sporen van deze Trichoderma soort. Als Trianum op de juiste manier wordt toegepast, ontwikkelen zich schimmeldraden die met de wortels meegroeien en langdurig bescherming bieden.

Klik hier voor meer informatie!

Slimme aanvalstechniek
De Trichoderma harzianum, stam T-22, werkt op meerdere fronten aan een gezonde basis van het gewas en bescherming tegen bodemziekten. Op de oppervlakte van de wortel groeit Trichoderma harder dan andere bodemschimmels. Zo krijgen deze geen ruimte om zich ook op de wortel te vestigen. Daarnaast ontneemt de nuttige schimmel de voedingsbron van de ziekteverwekkers. Ook groeit Trichoderma om de schimmeldraden van de ziekteverwekker heen. Daarbij worden de celwanden van de ziekteverwekker afgebroken, waardoor deze dood gaat.

Verfijnd wortelstelsel

Naast bescherming tegen bodemziekten, verbetert de Trichoderma soort in Trianum het wortelstelsel. Dit leidt tot een hogere opbrengst met een sterker en uniformer gewas. Trianum versterkt ook het afweermechanisme van de bovengrondse plantendelen tegen bijvoorbeeld echte meeldauw. Dit noemt men geïnduceerde systemische resistentie (ISR). Daarnaast heeft Trianum de capaciteit om bepaalde vastgelegde voedingsstoffen opneembaar te maken voor de plant.

Meer informatie

Meer weten? Lees hier meer over de werking en voordelen van het gebruik van Trianum voor uw specifieke gewas. Direct contact met een expert? Bel of mail naar Koppert Biological Systems, tel. 010-5140444 of info(at)koppert.nl

De producten van Koppert Biological Systems zijn bestemd voor gebruik in de professionele land- en tuinbouw.